Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar :

Ja door de meeste wel. Ongeveer 99% van alle zorgverzekeraars vergoed mijn cursus omdat ik ben aangesloten ben bij Samen Bevallen en ben daar tevens ook docent. Bij de zorgverzekeraar kan je dit terug vinden op de website. Je moet wel aanvullend verzekerd zijn om het vergoed te kunnen krijgen. Let op : Kijk op de website voor de volgende zin.

“Moet aangesloten zijn bij de vereniging samen bevallen”.

Dat ben ik en dit staat ook op de factuur die je krijgt na aankoop van de cursus. De factuur stuur je dan door naar je zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraar vraagt soms om een code. Let op deze code is niet van toepassing bij een zwangerschapsdocent.

Online kan je cursus bekijken op : https://www.bevallingscursusonline.nl

Ik werk bewust met kleine groepjes.
Amsterdam max 7 stellen 
Hoofddorp max 8 stellen
Mijdrecht max 10 stellen
Hillegom max 8 stellen

De kosten bedragen 150,- per stel

Kom je alleen dan betaal je 125,-

Moet ik een bevallingscursus/zwangerschapscursus volgen?

Je moet natuurlijk niets, maar het is absoluut aan te raden om een bevallings/zwangerschapscursus te volgen wanneer je voor het eerst gaat bevallen. Ongeveer 80% van de vrouwen volgt bij een eerste zwangerschap een cursus.

Waarom samen een cursus volgen?

Weten wat er gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap , de bevalling en de tijd daarna geeft zelfvertrouwen. Je begrijpt meer van wat je lichaam aan het doen is en waarom. Het geeft nog meer vertrouwen als je er niet alleen voor staat. Samen een cursus volgen zorgt ervoor dat jullie allebei evenveel weten. De partners wordt geleerd wat ze kunnen betekenen tijdens de bevalling en dat is veel! Het is wel erg fijn om samen dat avontuur aan te gaan en allebei te weten wat jullie te wachten staat.

Wat leren we bij de bevallingscursus?

Bij de bevallingscursus leren jullie alles over zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Wat kan je doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen? Jullie krijgen handige tips en jullie kunnen alle vragen stellen.
De bevallingscursus is een theoretische cursus, de ademhalingstechnieken komen ook aan bod, maar ik leg voornamelijk veel uit, waardoor jullie snappen wat er gebeurt tijdens de bevalling zodat je er na kan handelen.
Geen zweverig gedoe dus, maar echt informatie waar je wat aan hebt.

Kunnen we de cursus ook volgen bij een tweede zwangerschap?

Ja, de cursus is prima geschikt om bij een tweede zwangerschap te volgen. Vaak is het fijn om de kennis weer even op te halen en je leert altijd weer iets bij. Met de ervaring van de eerste zwangerschap kan je sommige informatie een goede plek geven.

Hoe werkt het inschrijven?

Via de site kan je het aanmeldformulier invullen. Hierna krijg je binnen 16 uur van mij een reactie met mogelijkheden. Je kan me ook bereiken via een de mail : suzan@bevallingscursus.nl of telefonisch 0628593911

Ik volg ook een andere zwangerschapscursus, kan ik dit erbij doen?

Ja, de cursus is zeer geschikt om naast een andere zwangerschaps-activiteit te doen. Denk aan Yoga of zwemmen voor zwangeren.

Is bepaalde kleding handig?

Er zijn geen speciale vereiste, doe vooral iets aan waarin jij je prettig voelt. Je hoeft geen sport kleding aan.

Zijn er algemene voorwaarden van toepassing ?

Ja die kan je vinden door op onderstaande link te klikken

algemene voorwaarden